Maigret

Britse detectivereeks die zich afspeelt in het Parijs van de jaren 50. Met in de hoofdrol de legendarische Franse speurder Jules Maigret. Naar het werk van Georges Simenon.

Met: Rowan Atkinson (hoofdinsp. Jules Maigret), Shaun Dingwall (insp. Janvier), Lucy Cohu (Madame Maigret), Leo Staar (LaPointe) e.a.

 

 

Vrijdag - 9 november 2018 om 20:40 uur - Aflevering 1: Night at the Crossroads

 

Het onderzoek naar de moord op een Antwerpse diamanthandelaar wijst in de richting van één man: Carl Andersen, een Deen die in een voorstad van Parijs woont. Maar ondanks alle bewijzen tegen hem laat Maigret hem weer vrij. Dit tot grote ergernis van zijn vriend en collega inspecteur Grandjean, want waarom werd het lichaam van de diamanthandelaar dan gevonden in de buurt van Andersons afgelegen villa? Waarom zit zijn zus altijd opgesloten in haar kamer? En waarom heeft iedereen in Three Widows Crossroads iets te verbergen?

 

Vrijdag - 16 november 2018 om 20:40 uur - Aflevering 2: Maigret in Montmartre

 

Een stripper meldt dat ze in haar club in Montmartre twee mannen een moord op een gravin heeft horen plannen. Er wordt niet veel aandacht besteed aan haar melding, tot ze enkele uren later gewurgd wordt teruggevonden in haar kamer. Niet veel later wordt ook de gravin, een drugsverslaafde, gewurgd. Maigret wordt ingeschakeld om de link te leggen tussen de slachtoffers en om de dader te ontmaskeren.