20180616_technische_dag

TECHNISCHE DAG - 16 juni 2018 Foto's van Marc van Zundert

Deze technische dag stond in het teken van de kwaliteit van nieuw aangemaakt onderdelen voor ons ijzeren lief. Waar kan je dat beter onder de loep nemen dan bij een bedrijf dat er alle dagen mee te maken heeft en kwaliteit voorop stelt, namelijk Classic Automobile Service (C.A.S.) in Zeeland (NL).

Deze dag was een samenwerking tussen T.A.N. (afdeling Zuid) en B.O.C.C.

We werden bij C.A.S. hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens werden we in 4 groepen verdeeld en kregen we over diverse onderwerpen de nodige uitleg over nieuw aangemaakte onderdelen van o.a. binnenbekleding, aandrijving, motor en het afstellen van de motor.

Dank aan het ganse C.A.S. team om ons zo open te ontvangen en een kijkje achter de schermen te mogen meemaken.

Na de rondleiding en het middagmaal, was er nog het voorstel om een 2-tal km verder naar het automuseum van Jan Wijnakker te gaan. Wat 50 jaar geleden begonnen is als een kleine verzamelwoede is uitgegroeid tot een museum met old- en youngtimers van allerlei soorten en merken. Een feit waar Jan trots op is, is dat hij met Prins Bernhard nog heeft rondgereden in een van zijn oldtimers. Zoals je op de foto's kan zien, hebben we ook diverse Citroën oldtimers kunnen spotten. En dan vraag je je af: "hoe krijg je zo een verzameling bij elkaar ?". Simpel ..... een garage hebben, auto's krijgen, overnemen van klanten en zelf kopen. Maar het geheim om zoveel te verzamelen is simpel : nooit verkopen. Nu is de verzameling in handen van zijn zoon en als je op TV of in een film een oldtimer ziet, is de kans heel groot dat deze geleend is uit zijn verzameling.