Meiklokjesrit

Belgische Oude Citroën Club

Meiklokjesrit  -  19 mei 2019   foto's van Josee Bruyns en Marc van Zundert

Deze zondag werden we bij Garage Gerry Caers door de families Caers en Knaepkens verwacht voor een lekker ontbijt met spek en eieren, koffiekoeken en nog meer lekkers.  Bij al dat lekkers was het gezellig babbelen. Gerry en Ida hadden ook nog een kleine quiz voorzien met de vraag wanneer Citroën garage Van Olmen was opgericht (1965).  Rond half twaalf was het tijd  om de motoren te starten voor een mooie rondrit via landelijke, toeristische wegen die ons ook langs het kanaal de weg naar onze tussenstop hebben gewezen. 

Bij de tussenstop was er een rondleiding in het heemkundig museum voorzien.  Vroeger was het toch allemaal net iets anders hoor.  Na het museumbezoek werden we nog op een drankje naar keuze getrakteerd en kon de namiddagrit worden gestart via gelijkaardige mooie weggetjes zoals in het eerste deel van de rondrit.  In de voormiddag werden we goed voorzien van zonnestralen, maar tijdens de namiddagrit veranderde het weer van zonnestralen naar grote regendruppels en de nodige bliksems en onweer. 

Na de voorziene kilometers te hebben gereden was het tijd voor het avondmaal.  Bedankt Ida, Karine, Caroline, Gerry en Dirk voor deze mooie dag.