Rondrit  naar het Meduceum in Turnhout - 17 maart 2024          foto's van Peter Coeckelbergs, Jozef Opdeweerdt en Marc van Zundert


We hebben de allereerste rondrit van 2024 gereden. Alle oldtimers waren weer mooi opgeblonken en toonden zich op de parking van De Putten in Kasterlee.  Na het ontbijt en een rondrit van Kasterlee via mooie rustige en landelijke wegen mochten we de ondergrondse parking in Turnhout aan de Warande inrijden.  Vlak bij de parking, verscholen achter de muren van het Sint-Victorinstituut werden we verwacht voor een rondleiding doorheen het Meduceum.  We zagen de rijke geschiedenis van de zorg voor de zieken, een een mooie verzameling van medisch verzorgend materiaal.
De bovenste verdieping van het Meduceum is gewijd aan dr. Paul Janssen en wat hij heeft betekend voor de geneeskunde en pharmacie.  Turnhout is er trots op.
Na dit bezoek reden we terug naar Kasterlee om de beentjes onder tafel te steken en lekker te eten.  Het was een mooie dag.  Bedankt Annie en Staf.