Heuvellandrit - 14 april 2024 foto's van Fam. Coeckelbergh, Chris Van den Berghe, Jozef Opdeweerdt en Marc van Zundert


De afspraak was in die ene uithoek van België waar de weggetjes klein zijn maar het landschap groots, namelijk in het dorpje Heuvelland (bij Ieper).

Heuvelland is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. Het ligt in het zuidwesten van de provincie, dicht bij de Franse grens. Het staat bekend om zijn prachtige heuvelachtige landschap, met glooiende weilanden, bossen en wijngaarden. Het omvat verschillende pittoreske dorpjes zoals Kemmel, Westouter, Wijtschate en Dranouter. De regio is ook historisch vanwege zijn rol in de Eerste Wereldoorlog, met verschillende herdenkingsplaatsen en begraafplaatsen die getuigen van deze periode.

Daisy en Stijn hadden ons uitgenodigd om daar eens rond te toeren. Na het ontbijt en een gebakje werden de motoren gestart en werden we door het schilderachtige, heuvalachtige landschap geloodsd. Het eerste gedeelte van de rondrit stuurde ons gelijk al een eerste keer over de Kemmelberg. We passeerden onder andere Den Engel op die Kemmelberg en diverse begraafplaatsen die ons herinnerden aan de gruwelijke eerste wereldoorlog.

Onderweg hadden we tijd genoeg om af en toe eens te stoppen vooraleer we in Poperingen aan taartatelier en koffiehuis Hortense aankwamen voor een drankje en indien gewenst een lekker hapje.

Daarna werden de motoren weer gestart om weer over die mooie kleine mooie wegen en weer over de Kemmelberg (langs de andere kant) om in Heuvelland bij restaurant Sarlinde te belanden voor ons avondmaal.

Het was een leuke dag met een pracht van een rondrit. Bedankt Daisy en Stijn voor deze mooie dag. Wordt vervolgd in 2025 ??????