Zomerrit - 28 juli 2024                 foto's Serafien Heyrman, Françine Hoogewijhs, Mathilange Christiaens, Chris Van den Berghe en Marc van Zundert



Ik herinner me, alsof het gisteren was, dat we met de BOCC 14 jaar geleden een rondrit hadden met vertrek in Wieze aan het Wiezeplein toen ik de uitnodiging van de rondrit van Daniël las.  Het was toen was het stralend weer en ook toen een rondrit van Daniël.

Vandaag was de zon ook van de partij en bij aankomst konden we genieten op het terras van een heerlijk ontbijt.  We zijn blij dat we weer nieuwe leden mogen verwelkomen maar ook vooral dat ook Walter Somers terug met zijn Traction in ons midden was.  Daniël kondigde aan dat het deze keer zijn laatste rondrit was en maakte een grapje dat hij vanaf nu van het BOCC lidgeld zou gaan genieten.

Er was gekozen voor een prachtige rondirt met smalle weggetjes en ongelooflijk veel bochten en omhoog en omlaag rijden door het schilderachtige Pajotteland.  Dat hij niet heeft overdreven kan ik beamen.  Morgen hoef ik geen fitnes meer om mijn armspieren te versterken.  Waarvoor mijn dank.  Ook de koppeling en de versnellingsbak hebben het hard te verduren gekregen maar hebben de strijd niet opgegeven en volgehouden tot aan de eindstreep.

Al onze inspanningen werden beloond met Goesteballetjes met frietjes en daarna nog een overheerlijk ijsje.  Kwestie van alle calorietjes die we tijdens de rondrit nodig hadden terug aan te vullen.

Kort samengevat was het een pracht van een rit en op mijn vraag of na de "laatste rit" ook nog een "allerlaatste rit" zal komen kreeg ik een negatief antwoord. 

In elk geval, bedankt Françine en Daniël voor deze rondrit door een streek die de BOCC niet zo heel dikwijls aandoet.